
17:30, 9 червня 2022 р.
Черешня - джерело енергії, вітамін для зору, але вона здатна і нашкодити здоров'ю: подробиці

Сезон черешень у самому розпалі. В цьому році вони вродили дуже добре, до того ж виявилися не такими червивими, як в минулому. Ці ягоди не лише смачні, але й корисні. В народі їх називають "вітаміними бомбами". Та їсти їх можна не більше 300 г за один раз, а денна норма не повинна перевищувати 1 кг. До того ж до неї є протипоказання, повідомляє сайт 056.
Корисні властивості черешні:
- В ній багато натурального цукру, що є неоціненним джерелом енергії. Тому черешня підбадьорить та покращить настрій.
- Черешня містить мелатонін, гормон, що відповідає за регуляцію сну. Тому якщо вас мучить безсоння, з'їдайте щонайменше одну жменю черешні щодня.
- Регулярне споживання черешні підтримує зір та робить його гострішим. Бета-каротину, який покращує зір, у черешні у 20 разів більше, ніж, наприклад, у чорниці та полуниці.
- У черешні 114 антиоксидантів. Серед них такі антиканцерогени, як кверцетин та антоціани, які медики рекомендують вводити в раціон для профілактики онкології.
- Антиоксиданти, вітамін А та ретинол, які є у великій кількості в черешні, покращують та відновлюють стан шкіри, допомагають організму позбавлятися шлаків та токсинів.
- Завдяки високому вмісту клітковини, вживання черешні нормалізує роботу травної системи та допомагає знизити рівень холестерину.
- В ягодах цілком достатньо, щоб отримати добову норму. Черешня буде у пригоді тим, хто страждає від нападів таких хронічних захворювань як ревматизм, артрит та подагра.
- Саліцилова кислота, якою багата черешня, має знеболювальну дію.
- Черешня, особливо темна, покращує роботу мозку. Поліфеноли уповільнюють старіння мозку та процеси, що його супроводжують, такі як погіршення та втрата пам'яті.
- Каротиноїди та флавоноїди, якими рясніє ягода, покращують згортання крові, служать профілактикою утворення тромбів і зміцнюють стінки судин.
- Великий вміст заліза робить черешню продуктом, який потрібно споживати при анемії та недокрів'ї.
Кому треба їсти черешні з обережністю: алергікам, людям з гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку та при цукровому діабеті. Не варто вживати черешню при порушенні прохідності кишківника. Надмірне вживання черешні може привести до здуття живота, газоутворення, діареї. З обережністю потрібно давати черешню маленьким дітям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:00
Вчора
22:07
17 лютого
live comments feed...