• Американський Комітет захисту журналістів закликав Раду відхилити законопроект "Про медіа", який загрожує обмеженням свободи преси, – НСЖУ
11:52, 29 липня 2022 р.

Українські законодавці мають переглянути проект закону про ЗМІ, який загрожує обмеженням свободи преси в країні та відійде від стандартів Європейського Союзу. Таку заяву зробив американський Комітет захисту журналістів (CPJ), на який у своїй інформації посилається Національна спілка журналістів України.

Про це повідомляє видання "Українські новини".

"Перегляд застарілого медіа-законодавства України необхідний, якщо країна хоче відповідати стандартам Європейського Союзу. Але законодавці не повинні використовувати такі реформи як привід для розширення державного контролю над інформацією", – зауваживв Карлос Мартінес де ла Серна, програмний директор CPJ.

"Законодавці повинні розробити законопроект про ЗМІ відповідно до директив ЄС, і він має містити сильні гарантії свободи преси".

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у коментарі CPJ сказав , що НСЖУ закликає  владу "не проводити грандіозну медіареформу під час війни та не відволікати журналістів від їхньої роботи в той час, коли професійна журналістика важливіша, ніж будь-коли".

Американський CPJ надіслав електронний лист Верховній Раді та Нацраді з питань телебачення і радіомовлення та зв’язався з головою Національної ради з питань ТБ та РМ Ольгою Герасим’юк через додаток для обміну повідомленнями для коментарів, але не отримав відповіді.

Як нагадують в НСЖУ, законопроект "Про медіа" критикують українські ЗМІ, НСЖУ та дотичні до медіа громадські діячі – як такий, що розроблявся кулуарно, без відкритого діалогу та обмежує свободу слова.

"Ключова пропозиція спільноти до влади –  обмежитися імплементацією  медійної Директиви ЄС про аудіовізуальні сервіси", – йдеться у повідомленні Нацспілки журналістів.

Постер: УН

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кривийРіг #новини #0564ua #війна
0,0