13:00, 19 грудня 2022 р.
Блекаут-меню: сублімована їжа при відключеннях світла стає більш популярною
Україна пережила вже дев'яту хвилю ракетних ударів та атаку дронів-камікадзе по енергетичних об’єктах. Країна опинилися за крок до блекауту. Наразі відновлення електропостачання займає більше часу. Відключення світла, а за ними опалення та води змушують українців шукати варіанти пристосування к умовам. Проблемою стає приготування їжі, особливо, якщо відсутнє газопостачання. Через це все більше популярності набирає так зване блекаут-меню - сублімована їжа, яка була раніше лише туристам та спортсменам.
Редакція розкаже більш детально про сублімовану їжу.
Як ми вже казали традиційні для любителів походів сушені та сублімовані страви набувають популярності серед звичайних споживачів. В деяких країнах, де сублімати користуються великою популярністю, їх навіть можна придбати у звичайних магазинах. Незважаючи на це багато хто все ще не знає, що таке сублімована їжа, в чому її особливість і перевага.
Сублімована їжа — це спосіб харчування для тих, хто не має можливості, часу та відповідних умов для приготування повноцінного обіду чи вечері. Сублімати — це не просто їжа швидкого приготування. Завдяки технологіям, така їжа зберігає свій смак, корисні властивості і калорії, які так необхідні під час фізичних навантажень.
Що ще, окрім Мівіни та каш Геркулес можна обрати під час підготовки запасів під час перебоїв з електроенергією?
Раніше в Україні знайти таку їжу можна було хіба на сайтах виробників і в туристичних магазинах, але зараз вона привернули увагу значно ширшої аудиторії.
Зараз серед українців розлітається все — вівсянка з ягодами та фруктами, каші чи картопляне пюре з різними видами м’яса, локшина з куркою, овочами та грибами, супи, борщі та багато іншого.
Попит на даний вид продуктів почав зростати навіть до початку вторгнення, що свідчало про те, що люди збирали «тривожні валізки».
Сублімовані продукти приваблюють простотою приготування і мінімальними енерговитратами, що особливо важливо, коли вдома немає світла.
Щоб отримати повноцінну вечерю, у пакетик достатньо залити окріп, зачекати 5−10 хвилин і все — страва готова.
Поки в супермаркетах України із варіантів сублімованої їжі можна знайти лише локшину, гречку, булугур, кускус, пюре та гарячі кружки. Натомість в інтернет-магазинах можна зустріти більше варіантів навіть перших страв.
Виробники пропонують різні варіанти серед яких є: печеня з яловичими тюфтельками, борщ український, фрикадельки з рисом басматі і томатним соусом, рисовий пудинг зі сливами, енергетичні батончики і багато інших варіантів. Вартість продуктів різна і обрати можливо від 70 до 600 гривень.
Реалії війни змушують українців шукати нові варіанти для комфортного існування. Саме дивовижне, що наші громадяни їх знаходять і продовжують працювати на перемогу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:22
1 листопада
11:10
1 листопада
live comments feed...